Van jongs af aan reeds gebeten door de fotografie microbe. In 1998 begonnen aan de fotografie opleiding in Sint-Lukas te Brussel en de opleiding succesvol afgesloten in 2002 als Meester in de Beeldende Kunst, optie Fotografie. 
Sinds 2002 ben ik zelfstandig fotograaf, gespecialiseerd in B2B-, architectuur- en reportagefotografie. Daarnaast doe ik regelmatig communies, portret- en studiofotografie. Van 2005 tot 2016 heb ik onafgebroken gewerkt voor verschillende firma's waar ik verantwoordelijk was voor alle beeldmateriaal (zowel fotografie als beeldverwerking). 
Je kan me sinds 2016 ook vinden in het CVO Scala als docent fotografie waar ik mijn passie probeer over te brengen op de cursisten. Ik begeleid de cursisten daar onder meer in de basismodules, verwerkingmodules, themamodules en bij hun portfolio.
Sinds februari 2018 ben ik ook aan de slag op de Artevelde Hogeschool waar ik de cursisten van de bachelor Grafische en Digitale Media wegwijs maak in de studiofotografie.
Ik ben nog altijd bezeten door de fotografie in al zijn facetten. Dit van opname tot beeldverwerking. Fotografie is voor mij het maken van interessante en uitdagende beelden, dit door een combinatie van esthetiek en ambacht, beiden even belangrijk. 
Heb je interesse? Contacteer mij via info@tomdesplenter.be .